Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečený losos s brambory a zeleninou v jednom pekáčku

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, svazek čerstvé bazalky

Energetická hodnota celkem: 4218 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 12, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2109 kJ

Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Očistíme brambory a v jemně osolené vodě je povaříme 10-12 minut, aby změkly. Na poslední dvě minuty přidáme do hrnce k bramborám také zelené fazolky a celé větvičky bazalky. Vše přemístíme do pekáčku, rovnoměrně rozmístíme a přidáme cherry rajčata a 3 lžičky Flora Gold. Omyjeme citrón, celý rozkrájíme na měsíčky, lehce zakapeme lososa a rozložíme všechny kousky mezi zeleninu. Lososa poté položíme na zeleninovou směs kůží navrch a pečeme v troubě, dokud není losos hotový. Podáváme s dipem smíchaným z řeckého jogurtu, dijonské hořčice, šťávy z poloviny citrónu, česneku a nasekané bazalky.

Hodnocení (43 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 10. 2017 09:03
lososa jíme
02. 10. 2017 15:51
lososa jsem zatím dělala jen s bylinkami, pošlu manžela na nákup a už se těším na oběd
26. 03. 2017 09:05
lososa peču většinou v alobalu lehce s olivovým olejem a bylinkami a je vždy výborný nikdy není vysušený
12. 03. 2017 15:52
Už se těším, až recept vyzkouším, lososa mám ráda na všechny způsoby.
12. 03. 2017 15:52
Už se těším, až recept vyzkouším, lososa mám ráda na všechny způsoby.
12. 03. 2017 07:07
Losos se povedl doporučuji všem
10. 03. 2017 23:24
recept zkusím,vypadá to dobře
10. 03. 2017 19:43
To vypadá dobře, vyzkouším :D
10. 03. 2017 13:31
Doporučuju použít brambory Grenaille, takové ty "korálky" :-) Jinak nakrájejte menší brambory alespoň na čtvrtky :)
10. 03. 2017 11:16
Parádní oběd na sobotu :-)
10. 03. 2017 09:38
Zajímavý recept, určitě vyzkouším
09. 03. 2017 14:27
Také mám lososa moc ráda a v sobotu dojede návštěva tak už vím co jím uvařím
09. 03. 2017 12:22
Tak to vypadá velice lákavě pokusím se o víkendu připravit tuto pochoutku celé rodině
09. 03. 2017 11:28
Stejně jako ajanka - bez fazolek a s jiným druhem zeleninky :-)
07. 03. 2017 22:32
Lososa mám moc ráda. Recept určitě vyzkouším.
07. 03. 2017 11:15
Mnam, vypadá to dobre, jídlo z jednoho pekácku mám ráda. Dekuji za recept:-)
07. 03. 2017 06:46
Vynechám fazolky, jinak vše ostatní můžu, určitě stojí za vyzkoušení :-).
06. 03. 2017 23:52
Luxus, vyzkouším.
06. 03. 2017 22:51
Lososa mám ráda, recept se mi líbí, vyzkouším a už se těším.
06. 03. 2017 21:18
lososa kupuji jen výjmečně, víceméně kvůli ceně, ale asi někdy vyzkouším
06. 03. 2017 19:46
Lososa dělám docela často, určitě vyzkouším :-)
06. 03. 2017 18:58
Lososa mám ráda ,recept vyzkouším.
06. 03. 2017 18:34
Lososa dělám často, škoda jen, že je tak drahý.
06. 03. 2017 17:47
Tahle jídla "v jednom pekáčku" miluju - připraví se, strčí do trouby a je hotovo. Díky za inspiraci, lososa jsem právě dneska koupila. Jenom ho před pečením zbavím kůže - ne jenom proto, že je to zdravější, ale já na rybě kůži nesnáším...
06. 03. 2017 12:44
Víkend to jistí :-)
06. 03. 2017 11:46
Fazolové lusky mám už nějakou dobu v mrazáku a ještě jsem se neodhodlala z nich něco připravit - jako malá jsem je nesnášela, ale snad je nejvyšší čas to překonat. Tenhle recept mě k tomu konečně dokopal, takže dnes koupím lososa a bude se kuchtit :)
06. 03. 2017 11:44
Lososa dělám velmi často,tento recept vyzkouším :-))
06. 03. 2017 09:47
Vypadá to dobře, jedu pro lososa :-))
06. 03. 2017 08:00
Lososa mám moc ráda, je to bezva recept.

Naši partneři